::Okul Öncesi Forum - Okul Öncesi Eğitimi::

HOŞGELDİN Misafir, İyi Forumlar :)

AnasayfaSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 

Bahçe Araç-Gereçler Konuşuyor

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SEVİNÇ TURHAN

Burç: Başak

Teşekkür: 51
Tecrübe Puanı: 297
Meslek: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

MesajKonu: Bahçe Araç-Gereçler Konuşuyor   Perş. 3 Haz. - 20:24:44

BAHÇE ARAÇ-GEREÇLERİM KONUŞUYOR

Tamara o gün babasıyla birlikte fidan ekiceğini öğrenmişti.Tamara'nın babası bahçıvandı.Babası ona :''Bugün bahçemize fidanlar ekicez ve bahçemizi biraz düzenliyicez Tamara''dedi.

Bunu duyan Tamara ''Oleeeyyyy yaşasın.Ben bahçeyi çok seviyorum.''diye bağırarark bahçeye çıktı.Bahçeyi çok seviodu ama ordaki araç gereçlerin hiç birisinin ne oldunu bilmiyordu.Bahçede bunu duyan aletler birden onun etrafında toplanıp onunla konuşmaya başladı.Hepsi ''meraba ben kürek,meraba ben balta vs...''bağırıp duruyorlardı.

Ordan kürek lafa girdi :''Merhaba ben kürek.Bahçedeki toprakları atmaya yararım,seninde benim gibi küçük bir küreğin var.Sen o kürekle kum oynuyorsun bende babanla birlikte toprakları atıyorum görevlerimiz aynı'' dedi.

Daha sonra tırmıklar Tamara'nın etrafını çevirdi(çim tırmığı el tırmığı yelpaze tırmık)

Çim tırmık:''Çimler biçilmeden önce her türlü atık ve yaprakları süpürmek için emrinizdeyim''diyerek Tamara'yı güldürmeye çalıştı.Tamara'da buna gülümsedi.Kİkikikikkiki

El tırmığı:''El tırmığı ise ben de çim tırmığının giremediği derinliklere girerim ve daha alttaki yaprakları alırım yani ondan daha zor bi işin var ''dedi.

Yelpaze tırmık:''En kolay iş benim ben sadece çimlerin üzerindeki yaprakları bahçedeki süslü küreğe süpürürüm''dedi.

Süslü kürek:''Eveeeeetttt ben yelpaze tırmığın yardımcısı sayılırım'' diyerek lafı bozdu.

Bahçe beli:Tamara'nın önünde dikilerek ''Toprakları kazmaya yararım saolun''dedi ve geri çekildi.

Çapa:''Bahçe belinin kazdığı toprakları genişletmeye topak toprakları açmaya yararım ''dedi.

Bahçe malası:’’ayyyy ben olmasam bahçedeki bitkilerin dikim ve söküm işlerini kim yapacak ‘’ dedi.

Süslü kürek:’’ ya acaba çok konuşmuyomuyuz Tamara sıkılmış olabilir’’

Tamara : ‘’ hayır görevlerinizi dinlemek ve öğretmen hoşuma gidiyor dedi

El arabası söze devam etti .’’Biriken kumları toprakları benim sayemde kolayca taşırsınız dedi.

Budama makası:’’Ağaçlardaki dalları budamaya yani kesmeye yararım dedi.

El küreği:’’dikilen çiçeklerin fidanların köklerindeki toprakları düzeltirim.Çok seviyorum işimi ya’’ dedi.

Orak:’’ Ekin ve çimleri kesme konusunda üstüme yoktur’’ diyerek yerinde sallandı durdu.

Dirgen:’’otları ve bağları kaldırmay kuruyan çimleri çevirmeye yararım’’ dedi.

Tamara ‘’bi saniye durun sizin isimleriniz biraz tuhafıma geldi Aklımda tutmam lazım isimlerinizi tekrarlarmısınız dedi.

Orak ve dirgen dediler Tamara hecelemeye başladı ve hecelerken elleriyle ritim tuttu o-rak o-rak dir-gen dir-gen Şimdi devam edebilirsiniz dedi.

Sulama kovası :’’Bahçedeki bitkileri sularım .Köklerini suyla beslerim.İşim çok önemli’’ dedi.,

Sualama tabancası:’’ ne olmuş ani sen köklerini suluyosan bende yapraklarını suluyorum bu da önemli ‘’ dedi.

Hortum:İkinizde susun asıl hortumlara bir yerlere ulaşmak daha basit ben sizden daha iyi sularım her yeri dedi.

Merdiven :Yüksek ağaçtaki meyveleri almaya yardım ederim. Ama çıkarken sıkı tutun düşme ‘’

Tamara : evt geçen yaz meyve toplarken düşüp ayağımı kırmıştım’’dedi

Testere: Benimle ağaçların dallarını kırt kırt kırt kesebilirsin Sesim hoşuma gider biliyorum.

Balta:Benimle ağaçları köklerinden kesebilirsin.Ama kesme ağaçları doğaya zarar verme diyede Tamara’yı uyararak ekledi.

Saksı: Beni unutmamışsındır heralde balkonundaki güzel çiçekler benim içimde .

Konuşması biten aletler sustular.Tamara onlara bakıyordu.’’biz bugün fidan ekicez.’’dedi.Hanginizi kullanmalıyım diye düşünürken toprağı kazmak için bahçe belini,toprak atmak için küreği,toprağı taşımak için el arabasını fidanı dikditen sonra sulamk içinde sulama kovasını kullanması gerekiyordu.Bunları aldı.

Babası geldi ve onunla birlikte fidanı ektiler.Bahçedeki hamakta fidanı izlerken fidanlar ağaca ağaçlar oramana dönmeli yurdumda şarkısını mırıldanırken uyuya kaldı.

TuTamicaM SözLer VerMem ßaSiT kişiLerLe MEvZuu yaPMAm ßaZı ŞyLri AsLa AfeTmem Ağır GeLiYoSa ßu SzLer FiRar SerßesT ÜsTeLeMem!...
[url][Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bahçe Araç-Gereçler Konuşuyor

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası